Zomerzon goed voor gebit – Tandartspraktijk Niemantsverdriet – Vlaardingen

Zomerzon goed voor gebit

Zomerzon goed voor mondgezondheid

Vitamine D helpt mogelijk om tandbederf, elementverlies en gingivitis te voorkomen. Dat stelt de British Dental Health Foundation naar aanleiding van meerdere studies. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D de gezondheid van het tandvlees kan verbeteren en de incidentie van tandbederf kan reduceren.

Vitamine D is essentieel voor botontwikkeling. Hoewel het ook gevonden kan worden in vis, eieren, verrijkte graanproducten en zuivel- en sojaproducten, maakt het lichaam het natuurlijk aan als het wordt blootgesteld aan zonlicht.

Dr. Nigel Carter, bestuursvoorzitter van de British Dental Health Foundation, denkt dat de hittegolven afgelopen zomer een katalysator voor een verbetering van de mondgezondheid waren: “Na een lange, koude winter hebben veel mensen een vitamine D-tekort. Dan is het niet raar dat, in combinatie met een toenemend aantal kinderen dat lijdt aan tandbederf, de mondgezondheid verbetert bij een hogere temperatuur.”

Toch waarschuwt Carter ook voor de verhoogde consumptie van typische zomerconsumpties, die een negatieve uitwerking kunnen hebben. “Fruitsap, koolzuurhoudende frisdrank, alcohol, ijs, lolly’s, ijskoffie en bessen zijn rampzalig voor het gebit.”

Publicatiedatum: 13-06-2017


« Terug naar het overzicht